Aromaterápia bemutatása

Az illóolajat használja belsőleg éppúgy, mint külsőleg. Elég magas koncentrációban vannak jelen az illóolajok egy adott keveréken belül. Az illóolaj százalékos aránya akár elérheti az 50%-ot, de néhány esetben akár 100%-ot is.
A terápiáinál sokszor együttesen alkalmazza a belsőleg és külsőleg, szigorúan figyelve arra, hogy milyen illóolajat, milyen dózisban mennyi ideig alkalmaz.

Nagyon fontos, hogy a kezeléseknél használt illóolajok szigorú minőségellenőrözésen és gázkromatográfiás bevizsgáláson essenek át, mert csak a kiváló minőségű illóolajoknak van terápiás hatásuk.

Éppen ezért, én a Panarom Naturkozmetikai Kft. által forgalmazott terápiás célra alkalmas illóolajait használom a kezeléseim során.

Az aromaterápiában felhasznált illóolajoknak számtalan testet és lelket gyógyító hatásuk van. Ezek közül néhány a teljesség igénye nélkül: görcsoldó, fájdalomcsillapító, viszketéscsillapító, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, antibakteriális, vírus-és gombaellenes, nyirokkeringést fokozó, vérnyomást csökkentő és növelő, bőrszépítő, sejtregeneráló, nyugtató, altató, szorongásoldó, lazító, idegi kiegyensúlyozó, örömérzetet erősítő és önbizalmat adó.

DSC_4680_k

Az aromaterápiát használhatjuk önállóan, vagy a nyugati orvoslás és a holisztikus gyógyítás kiegészítőjeként.

Az illóolajokat és növényi olajokkal történő kezelés alkalmazhatunk különféle akut és krónikus bőrproblémáknál, idegrendszeri, légúti, szív-és érrendszeri, reumatológiai, emésztőszervi, urológiai, nőgyógyászati problémáknál.