Schüssler terápia

Gondoltad volna, hogy az arcunkon megjelenő nem kívánt elváltozások, mint a korai ráncok, szarkalábak, pattanások, zsíros fénylések, hajszálértágulatok vagy a szem alatti karikák a szervezetünkben megtalálható ásványi sók hiányára utalhatnak?

 

Miért is fontosak az ásványi anyagok az emberi szervezet számára?

Egy egészséges felnőtt testtömegének mintegy 4%-a ásványi anyagokból áll. Ez önmagában nem tűnik túl soknak, viszont a maradék testtömeg 60-70%-a víz, így már lényegesen nagyobb hangsúlyt kap ez a szám.

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben.

Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved a felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezetnek.

Dr. Schüssler 12, a vérben és a szövetekben előforduló ásványi sót állított terápiás rendszere középpontjába. Ezeket az ásványi sókat funkcionális (élettani működéseket befolyásoló) szereknek nevezte el, mert ezek mindegyike a szervek és szövetek meghatározott működéseit képesek befolyásolni.

Schüssler terápiás só

Schüssler terápiás konzultáció                      60 perc                      3000,- Ft.

A Schüssler terápiás konzultáció alatt átbeszéljük, melyek azok az ásványi sók, amelyekből kevesebb van a szervezetben vagy nem tud megfelelően beépülni. Megnézzük, hogy az ásványi sók hiányára milyen arcdiagnosztikai jelek hívják fel a figyelmet. Átbeszéljük, hogy az adott ásványi só hiány milyen testi tüneteket okozhat. Szedési javaslatokat teszek.

A Schüssler sókat gyógyszertárakból lehet beszerezni.

Schüssler sók segítségével kezelhetünk:

  • akut, azaz hirtelen fellépő betegségeket (pl. influenza, vesegörcs, lumbago)
  • krónikus betegségeket (pl. aranyér, visszér)
  • hiányállapotokat (az ásványi sók hiánya látható eltéréseket hoz létre az arcon, melyek az arcdiagnosztika használatával egyértelművé vállnak számunkra)

Schüssler sók segítségével bizonyos betegségek megelőzhetővé válnak, hiszen sok esetben még azelőtt nyilvánvalóvá válik egy-egy ásványi só hiánya, hogy betegséget okozna.

Arcdiagnosztikával észlelt hiányállapot esetén 2-3 hónapos kúrát érdemes folytatni.

Ki szedheti a Schüssler sókat?

Schüssler só alkalmazásánál nincs korhatár.

Kontraindikáció:

  1. Laktóz érzékenység
  2. Silicea szedésénél bármilyen implantátum a szervezetben

 

Schüssler terápia